Mijn Blog

Lees wat ik te vertellen heb.

Ik vertrek op reis!

Dagen
Uur
Minuten
Seconden

Manouk's Blog

blogs over mij en het leven

Manouk Schipper

11 Oktober 2021
Heb je het gevoel dat patronen in jouw leven zich steeds herhalen? Dat je voortdurend last hebt van dezelfde (negatieve) personen en situaties? Of ervaar je keer op keer dezelfde beperkende gedachten, die je ervan weerhouden te doen wat je écht wilt? Weet dan dat je niet vast zit in die patronen. Jij hebt de sleutel in handen om actie te ondernemen. En om die patronen te doorbreken, zodat jij weer écht gelukkig kunt worden. 
 
1. Bepaal wat het patroon is en wat het triggert
Schrijf zo gedetailleerd mogelijk in welke gedachte of situatie jij denkt vast te zitten. Schrijf ook wanneer de negatieve gedachten bij je opkomen. Is dat wanneer zich een negatieve situatie voordoet? Of wanneer je angstig bent? Of wanneer je met een bepaald persoon te maken hebt? Al die inzichten kunnen je helpen bij de volgende stappen.
 
2. Ga op zoek naar een ander patroon
Stel je voor dat je geneigd bent tegen jezelf te zeggen dat je iets niet kunt. Een positiever patroon zou zijn om, iedere keer dat die gedachte bij je opkomt, jezelf de vraag te stellen “Hoe komt het dat het niet lukt?”. In het begin voelt het misschien onwennig. Alleen door dat steeds te herhalen, zal je merken dat je een nieuw patroon ontwikkelt. Een patroon dat je wél gelukkig maakt! 
 
3. Focus op je dromen en wensen
Noteer je mooiste dromen of visualiseer ze in de vorm van een vision board of een collage, waar je op ieder moment van de dag naar kunt kijken. Denk niet na over de mitsen en maren, maar stel je enkel voor hoe het zou zijn om deze dromen te bereiken. Laat je fantasie de vrije loop en geniet van de mooie gedachten alleen al.
 
4. Zet een concrete eerste stap voor één van die dromen
Bedenk minimaal één stap die jij vandaag kunt zetten en die je ook aandurft.
 
 
 
5. Doe dingen die je helpen genieten van het NU
Naast nadenken over de toekomst, is ook juist het NU belangrijk. Onderneem daarom een activiteit die je helpt om echt nu te leven.
 
 
 
Vast in patronen? Jij kunt iets doen!
Ik weet uit ervaring hoe het is om vast te zitten in patronen. Ik ken de patronen die zichzelf steeds herhalen en de frustratie die dat met zich meebrengt. Maar ik ken ook het ultieme geluk dat je kunt bereiken door eerlijk te zijn naar jezelf, naar je hart te luisteren en voor het pad te kiezen dat geduldig op jou lag te wachten. Alles is er al om je gelukkig te kunnen voelen, om te leven zoals jij dat echt wilt.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mindfulness songlist

Vind jouw innerlijke rust

Mindfulness

3 Videos
Play Video

Mijn Instafeed

Neem een kijkje

Geaccepteerde betaaldiensten:

nl_NLDutch